Ο διαγωνισμός έγινε στο Bumpkin του νότιου Κένσινγκτον του Λονδίνου στις 17 Μαΐου με τυφλή γευσιγνωσία από κορυφαίους κριτές όπως ο Patrick Schmitt MW, αρχισυντάκτης του The Drinks Business, Antony Moss MW, διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού του WSET,  Jonathan Pedley MW, λέκτορας και σύμβουλος οίνου, Christine Parkinson, επικεφαλής ομίλου κρασιού του ομίλου Hakkasan, Clive Barlow MW, εκπαιδευτής και σύμβουλος οίνου, Clément Robert MS, Elizabeth Gabay MW με ειδίκευση στα ροζέ Προβηγκίας, Dee Blackstock MW, Beverly Blanning MW και Patricia Stefanowicz MW.

Τα εννέα ροζέ που διακρίθηκαν προέρχονται από μια σειρά περιφερειών, αλλά όλα είναι από την Ευρώπη με την πλειονότητα να προέρχεται από τη Γαλλία, με πολλά από την Προβηγκία.

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ ROSE 2016 ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΑ HIGH-END ΡΟΖΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ -ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ- CHÂTEAU D’ESCLANS, GARRUS, 2015 ΤΟ CHÂTEAU LA SAUVAGEONNE LA VILLA, ΤΟ  BY OTT, 2016 ΤΟΥ DOMAINES OTT Κ.Α.

Ο Patrick Schmitt MW  στο άρθρο του στο The Drinks Business με τίτλο «9 ροζέ που πρέπει να δοκιμάσετε πριν πεθάνετε» περιγράφει το Κτήμα Άλφα ροζέ ως  κομψό αρωματικά,  με μια ελκυστική ελαιώδη αίσθηση στο στόμα, με καλοκαιρινά μούρα, λίγο ροδάκινο, και ένα άγγιγμα κόκκινου μήλου.

Aναλυτικότερα αναφέρει: Με την μινιμαλιστική του ετικέτα και το όμορφο βολβώδες γυάλινο μπουκάλι που δείχνει το ανοιχτό ροζέ μέσα, αυτό είναι ένα ροζέ κρασί σχεδιασμένο για να κάνει μια άριστη οπτική δήλωση. Ούτε το γεγονός ότι προέρχεται από την Ελλάδα, ούτε ότι είναι φτιαγμένο με το γηγενές σταφύλι Xinomavro της χώρας, αναφέρεται στο μπροστινό μέρος αυτού του κομψού πακέτου, ίσως επειδή πιστεύεται ότι αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να μειώσουν την κορυφαία θέση του. Ωστόσο, για τους επαγγελματίες, και τα δύο αυτά γεγονότα καθιστούν το κρασί μια ενδιαφέρουσα άφιξη στην σκηνή των πολυτελών ροζέ, η οποία, φυσικά, κυριαρχείται από προϊόντα από την Προβηγκία. Και το δοκιμάσαμε χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευση την περιοχή ή τα συστατικά σταφύλια, είναι ένα κρασί που κάθεται δίπλα στους γάλλους αντιπάλους του από άποψη ποιότητας. Όσο για το στυλ, είναι λεπτό αρωματικά, αλλά έχει μια ελκυστική λιπαρή αίσθηση στο στόμα, με καλοκαιρινά μούρα, λίγο ροδάκινο, και επίσης ένα άγγιγμα κόκκινου μήλου. Φρουτώδες και ισορροπημένο, αυτό είναι ένα υπέροχο ξηρό ροζέ και μια λαμπρή επιλογή αν βρεθείτε στο ανατολικό τμήμα της Μεσογείου.