Η AΜΒΥΞ, η μεγαλύτερη και παλαιότερη εταιρεία διανομής αλκοολούχων ποτών, οίνων και μπύρας στην Ελλάδα, ανακοινώνει την προσθήκη των Κτημάτων Παλυβού και Κοκοτού στο χαρτοφυλάκιο της. Οι συνεργασίες αυτές έρχονται να ενδυναμώσουν το τμήμα Oenothèque της εταιρίας η οποία πιστή στη βάση της στρατηγικής που έχει χαράξει τα τελευταία χρόνια, ενισχύει περαιτέρω τη θέση της και με συνεργασίες που αφορούν τον Ελληνικό αμπελώνα. Η συνεργασία με το Κτήμα Παλυβού θα ξεκινήσει την 1/11/2022 και  περιλαμβάνει την αποκλειστική διανομή, εμπορία και μάρκετινγκ του Κτήματος ενώ κάτω από το ίδιο πρίσμα θα ξεκινήσει και η συνεργασία με το Κτήμα Κοκοτού την 1/1/2023.

Το Κτήμα Παλυβού από το 1995, που το παλιό παραδοσιακό πατητήρι αντικαταστάθηκε από ένα σύγχρονο οινοποιείο, ακολουθώντας τις επιταγές των σύγχρονων καιρών, ξεκίνησε μια νέα, άκρως δυναμική εποχή του με το πάθος, την γνώση και τα σύγχρονα μηχανήματα να συντελούν μέρος της επίτευξης του στόχου για  την δημιουργία κρασιών υψηλής ποιότητας. Με γνώμονα την οικολογική καλλιέργεια και την βιωσιμότητα, το Κτήμα Παλυβού είναι βιολογικά πιστοποιημένο από την εταιρία COSMOCERT. Σε έκταση 400 στρεμμάτων, στην περιοχής της Νεμέας, καλλιεργούνται οι ερυθρές ποικιλίες, Αγιωργήτικο, Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot, Sangiovese και Syrah, καθώς και οι λευκές, Ασύρτικο  Βιδιανό, Κυδωνίτσα, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτης, Albarinio, Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc.

Το Κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα Αττικής περιστοιχίζεται από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του οι οποίοι έχουν βιολογική πιστοποίηση και είναι φυτεμένοι σε επικλινή εδάφη σε υψόμετρο 450 μέτρων, όπου καλλιεργούνται οι διεθνείς ποικιλίες, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay και Gewurztraminer, όπως και οι ελληνικές ποικιλίες, Ασύρτικο και Σαββατιανό, ενώ παράλληλα προμηθεύονται από επιλεγμένους συνεργαζόμενους αμπελουργούς Μαλαγουζιά, Ροδίτη και Αγιωργήτικο. Η γκάμα των κρασιών του Κτήματος Κοκοτού απαρτίζεται σήμερα από 12 διαφορετικές ετικέτες οι οποίες απέσπασαν διακρίσεις σε εγχώριους και διεθνής διαγωνισμούς, όπως Balkans International Wine Competition, 50 Great Greek Wines και Thessaloniki International Wine & Spirits Competition .

Ο κ. Γιάννης Αρτινός, Γενικός Διευθυντής της Άμβυξ, δήλωσε: «Με χαρά καλωσορίζουμε τo Κτήμα Παλυβού και το Κτήμα Κοκοτού στο χαρτοφυλάκιο της ΑΜΒΥΞ. Με την προσθήκη των συγκεκριμένων κτημάτων πλέον η Άμβυξ ενισχύει την γεωγραφική κάλυψη των πιο χαρακτηριστικών αμπελοοινικών ζωνών της Αττικής, της Πελοποννήσου αλλά και της Βορείου Ελλάδας ενδυναμώνοντας την παρουσία της μέσα από λαμπρά δείγματα του Ελληνικού Αμπελώνα. Υλοποιούμε έτσι τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, που είναι η ενίσχυση της παρουσίας μας στην Ελληνική αγορά προσφέροντας στους πελάτες μας και το καταναλωτικό κοινό μιας ευρείας γκάμας ελληνικών και διεθνών οινικών επιλογών».

Για την AΜΒΥΞ :

Η AΜΒΥΞ, από το 1917 και για περισσότερα από 100 χρόνια, διανέμει στην Ελλάδα διάσημες και υψηλού κύρους μάρκες ποτών, οίνων, μπύρας, και άλλων αλκοολούχων (αλλά και μη) προϊόντων. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προώθησης και διανομής. Με κεντρικούς άξονες της φιλοσοφίας της την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και το σεβασμό στους προμηθευτές της, τους πελάτες της, αλλά και τον τελικό καταναλωτή, η εταιρεία έχει καταφέρει να συναγωνίζεται με επιτυχία τους πολυεθνικούς ανταγωνιστές της, στοχεύοντας πάντα στη συνεχή της ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΑΜΒΥΞ κα Ρακιτζόγλου Μ. 210-09692200 εσωτ.147