Οι Τάκης Μάντης και Παύλος Καγαλής με το σκάφος «VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg» ήταν οι νικητές στον «54ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής». Οι «χάλκινοι» ολυμπιονίκες του Ρίο και το πλήρωμά τους κυριάρχησαν στη δεύτερη ιστιοδρομία, από τη Χώρα της Άνδρου μέχρι το Δύσβατο και κατέκτησαν την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη των αγωνιστικών αφήνοντας δεύτερο το «OPTIMUM 3 Samos Steamship» ενώ στην 3η θέση ανέβηκε το «Pete».
Η ιστιοπλοϊκή διοργάνωση της Άνδρου επιβεβαίωσε και εφέτος τη… φήμη της ως ο αγώνας των ανατροπών. Τα πληρώματα έφυγαν από τη μαγευτική Χώρα με ασθενείς ανέμους με αποτέλεσμα να προηγηθούν τα δύο 52άρια του στόλου, αλλά, στη συνέχεια, η ένταση των ανέμων αυξήθηκε με αποτέλεσμα αυτό να βοηθήσει τα μικρότερα σκάφη που έρχονταν από πίσω. Το ιστιοφόρο «OPTIMUM 3 Samos Steamship» έφτασε πρώτο στο Δύσβατο. Στη γενική κατάταξη (με διορθωμένο τον χρόνο), όμως, πρώτο ήρθε το «VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg». Ακολούθησε το «Pete» με τον Παλαιολόγο Δούκα, το οποίο έχει ανανεώσει κάποια από τα μέλη του πληρώματος και σε αυτά προστέθηκε και ο Olympian Δημήτρης Γεροντάρης. Στην 3η θέση βρέθηκε το «PEGA Musto Goulandris Bross» με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλεβιζάκη.


«Ο αγώνας της Άνδρου είναι δύσκολος και ωραίος. Το γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα έχει ενδιαφέρον. Ευχαριστηθήκαμε τη 2η κούρσα ιδιαιτέρως γιατί όλα τα σκάφη, είτε ήταν μικρά, είτε μεγάλα, βρεθήκαμε πολύ κοντά και είχαμε ωραίες κόντρες. Για εμάς αποτέλεσε μεγάλη χαρά που τρέξαμε με αντιπάλους δύο από τις καλύτερες αγωνιστικές ομάδες της χώρας, την «OPTIMUM 3 Samos Steamship» και την «BULLET TOTAL», κάτι που δείχνει το επίπεδο της διοργάνωσης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Eurobank Private Bank Luxembourg για την υποστήριξη, τόσο του αγώνα, όσο και σε εμάς προσωπικά», δήλωσαν οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής των πληρωμάτων στην Άνδρο πραγματοποιήθηκε στον πανέμορφο Ναυτικό Όμιλο Άνδρου η εκδήλωση για την απονομή των επάθλων της πρώτης ιστιοδρομίας. Με τη Moët & Chandon να δίνει τον δικό της εορταστικό τόνο ως Official Champagne της διοργάνωσης, οι ιστιοπλόοι είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν τα έπαθλα τους και να συζητήσουν τις ωραίες στιγμές του αγώνα, σε μία δεξίωση όπου κρατήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία από την Covid 19.


Ο «Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου» αποτελεί τη δεύτερη μακροβιότερη διοργάνωση της χώρας σε ότι αφορά την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης. Ξεκίνησε με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή το 1967. Από τότε μέχρι σήμερα συγκαταλέγεται στους πιο αγαπημένους των ιστιοπλόων, τόσο για τις δυσκολίες κατά τη διάρκεια των ιστιοδρομιών, όσο και για τη φιλοξενία που απολαμβάνουν στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί. Αυτή τη χρονιά, σε αντίθεση με τις προηγούμενες, εξαιτίας της πανδημίας, δεν θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), και μέρος από τα έσοδα θα διατεθούν στους πυρόπληκτους. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ (30/8) με την Τελετή Απονομής των επάθλων στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.
Βασικός Χορηγός που στηρίζει διαχρονικά τον αγώνα είναι η Eurobank Private Bank Luxembourg, η διεθνής τράπεζα – μέλος του Ομίλου Eurobank – με έδρα το Λουξεμβούργο και παρουσία και στο Λονδίνο και την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάφος «Velos» των Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή θα συμμετάσχει στον αγώνα με τα χρώματα της Eurobank Private Bank Luxembourg.
Η Moët & Chandon, ενισχύοντας την ιστορία της στο χώρο του ναυταθλητισμού, στήριξε για άλλη μια χρονιά τον δύσκολο αλλά και πιο εκλεπτυσμένο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα της Άνδρου, όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire.
Τα αποτελέσματα:
Performance
Γενική κατάταξη
1. VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg (Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής)
2. OPTIMUM 3 Samos Steamship (Χάρης Μαυρογεώργης – Βαγγέλης Νικολόπουλος)
3. PETE (Δούκας Παλαιολόγος)

Performance 1
1. VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg (Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής)
2. OPTIMUM 3 Samos Steamship (Χάρης Μαυρογεώργης – Βαγγέλης Νικολόπουλος)
3. PETE (Δούκας Παλαιολόγος)
Performance 2
1. ARISTOFANI UK P&I Club and UK Defence Club (Στελίος Νούτσος)
2. PEGA Musto Goulandris Bross (Δημήτρης Αλεβιζάκης)
3. APIDALOS NAFS Intl. Maritime Services (Παύλος Κούρκουλος)
Performance (Ιστιοδρομία Άνδρος – Δύσβατο)
1. VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg (Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής)
2. PETE (Δούκας Παλαιολόγος)
3. PEGA Musto Goulandris Bross (Δημήτρης Αλεβιζάκης)
SPORT
Γενική Κατάταξη
1. GIORGIO FURUNO Euroseas – Eurodry (Μάνθος – Πίττας)
2. POSEIDON (Φ. Ταμβακάκης)
3. UTOPIA (Κ. Μπαστιάνος)

Ιστιοδρομία: Άνδρος – Δύσβατο
1. GIORGIO FURUNO Euroseas – Eurodry (Μάνθος – Πίττας)
2. UTOPIA (Κ. Μπαστιάνος
3. POSEIDON (Φ. Ταμβακάκης)