Το Κτήμα Άλφα Ροζέ 2020 βρέθηκε στην κορυφή της λίστας (2η θέση) ανάμεσα στα καλύτερα ροζέ κρασιά του κόσμου για το 2021 σύμφωνα με το Vinepair.
Το Vinepair είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διαδραστικές πλατφόρμες ενημέρωσης στον κόσμο των ποτών, των κρασιών και της μπύρας. Το δημοφιλές αμερικανικό site δημοσίευσε τη λίστα με τα κορυφαία ροζέ κρασιά για το 2021, που διαμορφώθηκε με βάση την αξία και τη γεύση τους.
Το εξαιρετικό κρασί από το Αμύνταιο ξεχώρισε μεταξύ χιλιάδων ετικετών κρασιού, όπου μαζί με το ιταλικό Nerello Mascalese rosato Feudo Montoni Rose Di Adele 2020, πήρανε την υψηλότερη βαθμολογία από όλα τα κρασιά της δοκιμής (94/100). Πρόκειται για ένα κομψό και ισορροπημένο ροζέ με απαλά αρώματα φράουλας και λουλουδιών που αποπνέουν μια ατμόσφαιρα Προβηγκίας, αλλά το βραβευμένο κρασί έχει Ελληνική ταυτότητα! Το καλό ελαφρύ βάθος στον ουρανίσκο δίνει μια ήρεμη και μέτρια οξύτητα και αποτελεί ιδανική επιλογή για κατανάλωση ως απεριτίφ, καθώς συνδυάζεται αρμονικά με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις, ζυμαρικά & πίτσες αλλά και εξωτικές κουζίνες.

 
Λίγα λόγια για το Κτήμα Άλφα Ροζέ:
 
Ξινόμαυρο
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Αμύνταιο
 
Ποικιλιακή Σύνθεση:
Ξινόμαυρο 100%
Περιοχή / Αμπελοτόπι:
Αμπελουργική ζώνη Αμυνταίου.
“Σκαντζόχοιρος”.
Το αμπελοτεμάχιο “Σκαντζόχοιρος”, του ενιαίου ιδιόκτητου αμπελώνα,
σε υψόμετρο 620-710 μέτρων.
 
Οινοποίηση / Παλαίωση:
Αποβοστρύχωση, απουσία θλιπτηρίου. Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 2 ώρες και αλκοολική ζύμωση σε διαβαθμισμένες θερμοκρασίες. Παραμονή του κρασιού για 3 μήνες στις οινολάσπες του με περιοδική ανάδευση. Διαδικασία ‘’Saignée’’.
 
Γευστικά χαρακτηριστικά:
Χρώμα έντονο ροζέ με ανταύγειες saumon. Μύτη φρουτώδης με πλούσια αρωματική έκφραση. Ιδιαίτερα ισορροπημένο στόμα, αρκετά γεμάτο, λιπαρό, με εκφραστική επίγευση.
Αρμονία:Συνδυάζεται αρμονικά με παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Γεμιστές πιπεριέςκαι ντομάτες, πιπεριές Φλωρίνης ψητές, σαλάτες, ζυμαρικά σε ελαφρές κόκκινες σάλτσες, πίτσες, αλλά και με εξωτικές
κουζίνες και κρύες ντοματόσουπες.
Ιδανική απόλαυση στους 12-14º C.
 

photography: SUPER JUICY