Ακολούθησε τις οδηγίες και μάθε πώς μπορείς να φτιάξεις το πανεύκολο και οικονομικό aperitivo “Delight Spritz”.
Συνόδευσε το με ζεστές ελιές με σκόρδο & μυρωδικά, μια συνταγή της Madame Ginger.

Σπιτικά aperitivo “Delight Spritz” και ζεστές ελιές με σκόρδο & μυρωδικά.

Μερίδες: 2 για τα aperitivo
Υλικά για τα Delight Spritz
100 ml Martini Rosso
200 ml Three Cents Pink Grapefruit Soda
2 λεπτές φέτες αγγουριού (κομμένου κατά μήκος)
2 φλούδες ακέρωτου λεμονιού

Μερίδες: 4 για το συνοδευτικό με τις ελιές
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
Υλικά για το συνοδευτικό με τις ελιές
500 γρ. διάφορες ελιές (Καλαμών, πράσινες κ.λ.π.)
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
1/2 κ.γ. μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)
2 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
1/2 κ.γ. ξερή ρίγανη
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
1) Ετοιμάζουμε το συνοδευτικό με τις ελιές. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις ελιές, το τριμμένο σκόρδο και το μπούκοβο, για περίπου 2-3 λεπτά.

2) Προσθέτουμε τα φυλλαράκια από το δεδρολίβανο και την ρίγανη, σοάρουμε για 2 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ σερβιρίσματος.

3) Ετοιμάζουμε τα Delight Spritz. Γεμίζουμε με παγάκια 2 χαμηλά ποτήρια. Προσθέτουμε το Martini (50 ml στο κάθε ποτήρι).

4) Απογεμίζουμε το κάθε ποτήρι με Three Cents Pink Grapefruit Soda.

5) Γαρνίρουμε με μια φέτα αγγουριού και μια φλούδα λεμονιού το κάθε ποτήρι.

6) Απολαμβάνουμε τα aperitivo μας συνοδεύοντάς τα με τις ζεστές ελιές και -αν θέλουμε- λίγο φρυγανισμένο ψωμί και κάποιο τυρί της επιλογής μας. Όσες ελιές περισσέψουν, τις καλύπτουμε με μεμβράνη ή τις βάζουμε σε τάπερ και τις φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες.

Μέρος του κειμένου είναι αναδημοσίευση από άρθρο, που έγινε σε συνεργασία με τη food blogger Madame Ginger και δημοσιεύτηκε στο https://www.madameginger.com/
Η συνταγή για το συνοδευτικό ανήκει αποκλειστικά στη food blogger Madame Ginger.
H φωτογραφία του άρθρου ανήκει στο https://www.madameginger.com/