Από τις 25 έως τις 27 Ιουνίου τα πιο όμορφα και ιστορικά σκάφη των ελληνικών θαλασσών, συμμετείχαν στο Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών – Spetses Classic Yacht Regatta 2021 (SCYR) και κατέκλυσαν το θαλάσσιο χώρο των Σπετσών προσφέροντας υπέροχες εικόνες αλλά και έντονες ναυταθλητικές συγκινήσεις σε έναν αγώνα – θεσμό για τα δεδομένα της Μεσογείου.


Το Spetses Classic Yacht Regatta 2021 διοργάνωσε για μία ακόμη χρονιά, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με τις νέες εγγραφές να φτάνουν το 20%, χαρίζοντας στο νησί τον αγωνιστικό παλμό που έχει συνηθίσει να προσφέρει η διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη και κάτω από αυτές τις συνθήκες, ηχηρή παρουσία στον αγώνα είχαν και σκάφη από το εξωτερικό, με την Οργανωτική Επιτροπή να κερδίζει ξανά το στοίχημα των διεθνών συμμετοχών. Ιδιαίτερη νότα έδωσε η πολυπληθής παρουσία Ναυτοπροσκόπων απ΄όλα τα μέρη της Ελλάδας, που με τις ικανότητες τους και τη ναυτοσύνη τους, απέδειξαν ότι οι Έλληνες είναι ναυτικός λαός
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή με το Welcome Party on Board X Moët & Chandon και με kick off event στο Nikki Beach ενώ συνεχίστηκε στο θαλάσσιο στίβο ανάμεσα στο νησί και τις ακτές της Αργολίδας, όπου έγιναν ιστιοδρομίες για κλασσικά σκάφη, παραδοσιακά σκάφη, παραδοσιακές λέμβους και οικογενειακές λέμβους-dinghies, σε μία μοναδική παρουσίαση της ελληνικής ναυταθλητικής ιστορίας.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Regatta, οι Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης, Moët & Chandon και Belvedere, δημιούργησαν ειδικά διαδραστικά activations για τους ιστιοπλόους.

H Moët & Chandon ως περήφανος Χρυσός Χορηγός, πρόσθεσε μερικά ακόμη ναυτικά μίλια στη μακρόχρονη ιστορία της ως λάτρης και υποστηρικτής του συναρπαστικού κόσμου της ιστιοπλοΐας. Από το Welcome Party on Board μέχρι και την τελευταία απονομή πριν τη δύση του ηλίου κάθε αγωνιστικής ημέρας, οι χρυσές σταγόνες της πιο αγαπημένης σαμπάνιας στον κόσμο δρόσιζαν και επιβράβευαν πληρώματα και επισκέπτες δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες.

Παράλληλα, η Belvedere Vodka εγκαινίασε την παρουσία της στην Ρεγκάτα μυώντας καλεσμένους και ιστιοπλόους στην μαγεία της φύσης και τη δύναμη της απλότητας όπως αποτυπώνεται στην νέα της καμπάνια Made with Nature.

Οι ιστιοδρομίες ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό θέαμα για τους θεατές, που ανταμείφθηκαν με το παραπάνω.
Το Σάββατο, συνεχίστηκαν οι ιστιοδρομίες με νέες, μοναδικές συγκινήσεις για τους αθλούμενους, αλλά και το κοινό. Ενώ την ίδια ημέρα, το δικό της άρωμα στη διοργάνωση έδωσε η Garmin Greece, δωρίζοντας το ολοκαίνουριο Garmin Marq Captain, στην πρώτη γυναίκα πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Λίζα Σταθάτου. Το βράδυ της Παρασκευής, στην Πλατεία Ποσειδωνίου, έγινε η απονομή των βραβείων στους νικητές της ημέρας
Την Κυριακή, μετά τη λήξη του αγώνα, ακολούθησε η κεντρική απονομή των νικητών της γενικής κατάταξης σε όλες τις κατηγορίες, στον προαύλιο χώρο της ιστορικής εκκλησίας του Αγ. Νικολάου, σύμβολο του Ελληνικού Απελευθερωτικού Αγώνα.

Η Moët & Chandon στηρίζει το θεσμό όχι μόνο γιατί είναι στο DNA της μάρκας να στηρίζει την αριστεία, την επιτυχία, τις πρωτιές αλλά και ειδικότερα γιατί εδώ και αιώνες, από το 1743, είναι η σαμπάνια των νικητών, των μεγάλων στιγμών αλλά και του savoir-faire. Ως Χρυσός Χορηγός του Spetses Classic Yacht Regatta 2021, η κορυφαία και αγαπημένη σαμπάνια στον κόσμο, η Moët & Chandon, μοιράζεται ένα πρωτοποριακό όραμα με αυτό το εμβληματικό άθλημα, το οποίο είναι η επιτομή του κομψού επιτεύγματος και της διαρκούς επιδίωξης της νίκης.
Η Belvedere καθιέρωσε ένα νέο πρότυπο αριστείας εγκαινιάζοντας πρώτη την κατηγορία της super-premium βότκας. Μια παράδοση παρασκευής βότκας με ιστορία 600 ετών, σε ένα από τα μακροβιότερα πολωνικά αποστακτήρια που χρονολογείται από το 1910. Η Belvedere προσφέρει υψηλής ποιότητας, απολύτως φυσικά προϊόντα που έχουν δύο πολύ απλά συστατικά: πολωνική σίκαλη και καθαρό νερό. Καθώς παρασκευάζεται από 100% πολωνική σίκαλη και νερό από το ιδιόκτητο φυσικό πηγάδι του αποστακτηρίου, η Belvedere είναι απολύτως φυσικό απόσταγμα χωρίς κανένα χημικό πρόσθετο ή προσθήκη ζάχαρης. Η Belvedere πρεσβεύει την ποιότητα και όχι την ποσότητα – ασυμβίβαστη ποιότητα, ξεχωριστή γεύση και απολύτως φυσικά συστατικά. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.