Η επιτυχία της Patrón οφείλεται στο γεγονός ότι οι ιδρυτές της αισθάνθηκαν από νωρίς ότι οι καταναλωτές επιζητούσαν για μια ultra-premium τεκίλα, μια κατηγορία που την εποχή εκείνη δεν υπήρχε αφού ο κόσμος γνώρισε την πρώτη ultra-premium τεκίλα το 1989, όταν βγήκε για πρώτη φορά στην αγορά η Patrón. Από την αρχή, η χειροποίητη μέθοδος του Francisco Alcaraz για την Patrón περιλάμβανε όχι μόνο 100 % Weber μπλε αγαύη, αλλά και μια τεχνική αιώνων που ονομάζεται Tahona. Σύμφωνα με αυτή την διαδικασία οι ίνες αγαύης αργά συνθλίβονται από έναν μεγάλο τροχό ηφαιστειακής πέτρας, και στη συνέχεια ο χυμός αγαύης ζυμώνεται και αποστάζεται με τις ίνες της αγαύης.

Ολόκληρη η διαδικασία παραγωγής λαμβάνει χώρα στην ιδιόκτητη Hacienda Patrón, όπου παράγεται μόνο η συγκεκριμένη τεκίλα. Από το φιλικό προς το περιβάλλον αρδευτικό σύστημα αντίστροφης όσμωσης μέχρι την ανακύκλωση του υποπροϊόντος της αγαύης, ολόκληρη η διαδικασία είναι παράδειγμα προς μίμηση. Και το πιο σημαντικό στοιχείο είναι οι άνθρωποι που εμπλέκονται. Για την ολοκλήρωση της παραγωγής χρειάζονται 60 άνθρωποι αφού όλη η διαδικασία γίνεται χειροποίητα, από το προσεκτικό μάζεμα της αγαύης όπου επιλέγονται μόνο οι καλύτερης ποιότητας καρποί, μέχρι και την κατασκευή του μπουκαλιού το οποίο χαρακτηρίζεται από έναν μοναδικό αριθμό. Το μπουκάλι, μάλιστα, έχει δημιουργηθεί από εξειδικευμένο μεξικάνο καλλιτέχνη γυαλιού ο οποίος το έφτιαξε σαν μοναδικό έργο τέχνης ώστε να είναι τόσο πολύτιμο όσο το περιεχόμενο του.

Η Patrón είναι πλέον, διαθέσιμη σε περισσότερες από 100 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί την πρώτη σε πωλήσεις super premium τεκίλα στην Αμερική. Παρόλο που είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες ποτών παγκοσμίως,  εξακολουθεί να παράγεται με τον ίδιο τρόπο τον οποίο τελειοποίησε ο δημιουργός της ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της.
Στην Ελλάδα, είναι διαθέσιμες οι PATRON SILVER και GRAN PATRON PLATINUM, οι παλαιωμένες PATRON ANEJO, PATRON REPOSADO και GRAN PATRON BURDEOS και από λικέρ τα ultra-premium, παρασκευασμένα με βάση την Patrón τεκίλα, PATRON XO CAFE COFFEE LIQUEUR και PATRON XO DARK COCOA LIQUEUR.

Για την AΜΒΥΞ
Η AΜΒΥΞ, τα τελευταία 100 χρόνια, από το 1917, διανέμει στην Ελλάδα διάσημες και υψηλού κύρους μάρκες ποτών, οίνων, μπύρας, και άλλων αλκοολούχων (αλλά και μη) προϊόντων. 
Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προώθησης και διανομής.
Με κεντρικούς άξονες της φιλοσοφίας της την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και το σεβασμό στους προμηθευτές της, τους πελάτες της, αλλά και τον τελικό καταναλωτή, η εταιρεία έχει καταφέρει να συναγωνίζεται με επιτυχία τους πολυεθνικούς ανταγωνιστές της, στοχεύοντας πάντα στη συνεχή της ανάπτυξη.

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΑΜΒΥΞ Κα Γαλήνη Μαχαιρά
+30 201 9692200 εσωτ. 135
galini-machaira@amvyxsa.gr