ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ΑΜΒΥΞ Α.Ε. είναι η παλαιότερη εταιρεία εισαγωγής, προώθησης και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Από το 1917 η εταιρεία λειτουργεί ως αποκλειστικός διανομέας για διεθνείς επώνυμες μάρκες οινοπνευματωδών, μπύρας και άλλων αλκοολούχων –και μη– ποτών στη χώρα. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προώθησης και διανομής. Με κεντρικούς άξονες της φιλοσοφίας της την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τον σεβασμό προς τους προμηθευτές της, τους πελάτες της, αλλά και τον τελικό καταναλωτή, η εταιρεία έχει καταφέρει να συναγωνίζεται ισότιμα τους πολυεθνικούς ανταγωνιστές της και να στοχεύει με επιτυχία στη συνεχή της ανάπτυξη.

Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΜΒΥΞ

Η λέξη «άμβυκας» ή «άμβυξ» προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και περιγράφει το τμήμα του αποστακτήρα με το χαρακτηριστικό καμπυλόμορφο σχήμα. Αποτελεί λογότυπο της εταιρείας από το 1976.

Η ΑΜΒΥΞ Α.Ε. είναι η παλαιότερη εταιρεία εισαγωγής, προώθησης και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Από το 1917 η εταιρεία λειτουργεί ως αποκλειστικός διανομέας για διεθνείς επώνυμες μάρκες οινοπνευματωδών, μπύρας και άλλων αλκοολούχων –και μη– ποτών στη χώρα.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Nα είμαστε η καλύτερη εταιρεία Αλκοολούχων Ποτών στην Ελλάδα, με ελκυστικές αποδόσεις για τους εργαζόμενους και τους μετόχους της, με υπεροχή σε εμπορικές δεξιότητες και ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ

Προσφέρουμε στους καταναλωτές μας στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης.

Παράλληλα, όμως, έχουμε επίγνωση της ευθύνης μας ως εταιρείας να ενημερώνουμε και να εκπαιδεύουμε τους καταναλωτές για τους κινδύνους που σχετίζονται με τη μη υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.  Προβάλλουμε την ιδέα του «απολαμβάνω υπεύθυνα», η οποία έρχεται ως απάντηση στους κινδύνους αλόγιστης ή υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΧΕΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ.

Για τον λόγο αυτό, συμμετέχουμε ενεργά στην Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π.). Κύριος ρόλος της Ένωσης, την οποία συνθέτουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κλάδου, είναι να ενθαρρύνει, να υποστηρίζει και να προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και να συμμετέχει στις προσπάθειες για τη μείωση των αρνητικών συνεπειών από την υπερβολική χρήση αλκοόλ στο κοινωνικό σύνολο, σε συνεργασία με σχετικές κρατικές αρχές και ΜΚΟ.

Ο κύριος Ισίδωρος Ρεβάχ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜΒΥΞ Α.Ε. είναι επίσης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.Α.Π. και ενεργό μέλος των προσπαθειών της.